top of page

B3-school

B3-school

VrijWijs is een kleinschalige leeromgeving voor kinderen van 4 tot 13 jaar, ook wel B3-school genoemd.

Op 9 februari 2023 is het positieve adviesrapport van de Onderwijsinspectie gepubliceerd. 

 

De leerplichtambtenaar heeft ons – op advies van de Onderwijsinspectie – aangemerkt als 'school in de zin van artikel 1, onderdeel b, onder 3 van de Leerplichtwet 1969'. Bij Stichting VrijWijs voldoet jouw kind dus aan de leerplichtwet.

Op deze website en in onze documenten komen de begrippen 'school' en 'onderwijs' veel aan bod. Stichting VrijWijs is geen reguliere basisschool en voldoet ook niet aan de Wet op Primair Onderwijs. Wel is het zo dat de Onderwijsinspectie toezicht houdt op de kwaliteit van het leeraanbod van Stichting VrijWijs en de bevoegde leerkrachten.

 

Stichting VrijWijs is wel een kleinschalige leercommunity waar kinderen zich ontwikkelen op een manier die bij hen past. Ieder kind is daarin uniek en leert op zijn eigen wijze. Vrijheid, vertrouwen en verbinding zijn de hoofdpijlers waarop deze community draait.

Per 1 augustus 2023 zijn alle B3-scholen wettelijk verplicht om de in- en uitschrijfgegevens van alle leerlingen te registreren in het Register Onderwijsgegevens (ROD) van DUO.

DSC09920.jpg
bottom of page