top of page

Ouders over VrijWijs

Ouders van N.

"We zijn zo ontzettend blij met onze keuze voor VrijWijs!

Onze dochter zit zo lekker in haar vel sinds ze hier op school zit. Het is zo’n warme plek waar ze echt haar eigen plekje heeft kunnen innemen.

Naast het ‘gewone’ leren zijn we zo enthousiast over wat er verder wordt aangeboden. De relaxte gezamenlijke start van de dag met elkaar, de yoga, het sporten, het koken, het werken in de tuin, het buiten spelen en de parcours die ze bijvoorbeeld bouwen en nog veel meer creatieve dingen. We krijgen elke dag weer enthousiaste verhalen te horen. Wat een verademing ook om je kind blij te horen als ze na de vakantie weer naar school mág.

Bedankt Tim en Rose (en de rest van het team) voor deze fijne, warme, veilige plek die jullie hebben neergezet en elke dag weer voor inzetten, ik ben echt onder de indruk hoe goed jullie over alles hebben nagedacht en de (dagelijkse) dingen aanpakken."

Ouders van C.

"Onze dochter heeft tot groep 6 in het reguliere onderwijs gezeten. Wij vonden de groepen veel te groot en er ontbrak een stuk persoonlijke begeleiding. We zagen vaak een overprikkeld en gefrustreerd kind thuis van school komen waarna we hebben besloten het roer om te gooien.

Nu we zijn gestart op VrijWijs zien we een groot verschil in de ontwikkeling van onze dochter. Ze is vrolijker, gaat graag naar school en we zien dat er grote stappen gemaakt worden qua leren en ontwikkeling wat haar zeker zal helpen als basis voor de rest van haar leven.

Naast de persoonlijke aandacht in de les zijn de gezonde levensstijl, het samen koken, de uitstapjes en tijd om tot rust te komen voor ons de belangrijkste redenen om voor Vrijwijs te kiezen!"

Ouders van L.

"Onze zoon L. is vanaf zijn vierde verjaardag gestart op deze fantastische plek. Onze keuze voor VrijWijs is het gevolg van een zoektocht naar een juiste vorm van onderwijs voor hem, waar we al vanaf zijn geboorte over aan het nadenken waren. Een inschrijving op een Vrije school voelde toentertijd het meest passend, echter hadden wij bij de intake, een jaar voor de start, niet het juiste gevoel en begon de zoektocht naar passend onderwijs opnieuw. Al snel kwamen we op het spoor van de B3 scholen en na verschillende informatiemomenten / open dagen vonden we bij VrijWijs wat we zochten! 

We vinden het belangrijk dat er echt aandacht is voor ons kind als individu, ze hem leren kennen, aanvoelen en van hieruit laten groeien. Maar ook dat hij dingen nog moeilijk mag vinden, op zijn eigen tempo mag ontdekken en dat hier oordeelsvrij mee omgegaan wordt. Daarnaast is veel buiten zijn, sociaal verbinden en bredere persoonlijke ontwikkeling wat we graag willen voor ons kind. Dit kan naar ons idee alleen maar als je de kinderen goed kent en in kleine (verticale) groepen werkt. Al deze aspecten vinden we bij VrijWijs terug en in hoe Tim, Rose en hun team van fijne mensen iedere dag met de kinderen bezig zijn. Er is een goede afstemming tussen thuis en school, wij weten precies hoe L.'s dagen zijn gegaan en VrijWijs weet hoe het met hem thuis gaat. 

VrijWijs voelt voor ons in korte tijd al als een warme community waar ouders en kinderen betrokken bij elkaar zijn. Bij VrijWijs kun je iedere dag beginnen met een bakje koffie of thee in de klas, kletsend met andere ouders en het team, terwijl de kinderen rustig de overgang maken van thuis naar school en al spelend de dag beginnen. Andere dingen die er voor ons uitspringen zijn creatieve lessen, samen koken, het sporten onder leiding van professionals, yoga en meditatie momenten, de vele field trips en werken in de schoolmoestuin. Kortom, alle facetten van het leven komen bij VrijWijs aan bod en we zijn dan ook ontzettend dankbaar en blij dat L. (en wij) hier onderdeel van zijn."

bottom of page