top of page
Search
  • VrijWijs

Buitenonderwijs

Zodra de zon schijnt of het warm wordt gaat op iedere school de zonwering naar beneden. Afgesloten van buiten, aandacht bij de les en doorwerken. In de pauze mag je weer even naar buiten. De pauze is officieel gezien (meestal) geen ‘onderwijstijd’ en valt buiten de reguliere verplichte onderwijsuren. Dus, vooral niet te lang pauze houden anders komen de kinderen niet aan hun aantal lesuren per jaar.


Een B3 school heeft geen verplicht aantal onderwijs voor kinderen, buiten de eisen van de leerplicht om (een leerling moet minimaal 3 dagen - 15 uur - fysiek op school aanwezig zijn). De invulling van deze uren is verder volledig aan de school, zolang zij voldoen aan de regels en eisen van de onderwijsinspectie. Dat geeft ons veel ruimte om het onderwijs vorm te geven zoals wij denken dat goed is.


Zo gaan we vooral veel naar buiten, de echte wereld in. De natuur, de stad, de zee, het strand, de boerderij, noem maar op. Een kind leert van zijn of haar omgeving, de coaches van VrijWijs begeleiden en structureren daar bij. Tijdens buitenonderwijs kunnen we bijvoorbeeld kijken naar een boom, een tak of blad (lees ook het blog ‘lang, langer, langst’) en deze natekenen. In de periodethema’s diepen we deze activiteiten verder uit zodat het ook een effectief leermoment kan worden.


Dus; zonwering op, ramen open en lekker naar buiten. Zo wordt iedereen VrijWijs!

コメント


bottom of page