top of page
Search
  • VrijWijs

Sinterkerst op VrijWijs

Ik weet nog goed dat mijn moeder tegen mij zei dat Sinterklaas niet bestaat maar dat andere kinderen daar wel in geloven, dus daar niks over mocht zeggen.


Mijn vader is een Engelsman dus sinterklaas was niet echt een ding in ons gezin. Kerst daarentegen weer wel! Alles werd dan uit de kast gehaald. Tot blackpudding aan toe (ugh). Voor mij heeft sinterklaas dus nooit zo geleefd, maar ik merkte om mij heen dat dit bij andere kinderen wel het geval was. Ook nu zie ik om mij heen hoe ouders hiermee omgaan ten opzichte van hun kind(eren). Iets groots maken, van iets waarvan een kind geen idee heeft wie of wat die man nou eigenlijk is en doet.


Op VrijWijs gaan wij sinterklaas en kerst wél vieren, alleen in een ander jasje. Namelijk het jasje van eerlijkheid en openheid. Tijdens sinterklaas en kerst gaan we dieper in op de betekenis hiervan en vieren wij de winter met al het moois wat daarbij komt kijken.


Op deze manier willen wij de kinderen een stukje achtergrond meegeven van deze vieringen zonder hen mee te nemen in een fabeltje. Kinderen hebben van nature een rijke fantasie, laten we het lekker daarbij houden, zonder een man en een paard die op daken loopt met hulppieten en stiekem je huis binnenkomt om een cadeautje achter te laten (als je zoet bent geweest😉).


Warme groet,


RoseComments


bottom of page