top of page
DSC00156.jpg
'Vanuit vrijheid, vertrouwen en verbinding wil ik kinderen en de ouders laten zien hoe het óók kan. De tijd is nu.'
Rose May Butler

Hi, Rose hier   

Wie ben ik? Altijd een lastige vraag, maar ik wil dit toch zoveel ik kan, met jullie delen. Al vroeg had ik door dat ik school niet zo interessant vond. Zo ben ik op eigen initiatief op 8 jarige leeftijd een andere school gaan zoeken voor mijzelf. Ik kwam uit op een christelijke school, ook dit bracht mij niet waar ik op hoopte. Ik hoopte namelijk op interessante lessen, lieve juffen en meesters en begrip. Gelukkig ging ik vanuit groep 8 door naar de Vrije School. Iets waar ik met een grote lach op terugkijk. Hoofd, hart en handen is de verbindende factor vanuit het vrije schoolse onderwijs. Dit deed mij goed, elke ochtend met een spreuk de dag beginnen, een hand geven aan de docent bij binnenkomst en de ruimte voelen te mogen zijn wie je bent.

Maar toch, ineens ben je 16 jaar en moet je een opleiding kiezen. Wat een reuzekeuze en ik was er zó niet aan toe. In een notendop; begonnen met Sociaal Pedagogisch Werk, afgehaakt, detailhandel opleiding afgerond, gewerkt, gereisd en toen was ik ineens 26 jaar. Ik voelde een verlangen om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik koos voor de studie Social Work. Ik en HBO? Jeetje, kan ik dit wel? Ben ik hier wel slim genoeg voor? Want er is mij altijd verteld dat ik een ‘echte doener’ ben. En ja, deels is dit zo, maar ik had mezelf ervan overtuigd dat ik dus niet gemaakt ben om een HBO opleiding te volgen. Nee, dit was niet zo. Ik was er gewoon nog niet klaar voor.

 

Met alle gemak maakte ik de tentamens en slaagde ik voor deze opleiding. Jeetje, ik was echt trots op mezelf! Maar eigenlijk ook teleurgesteld in alle leraren die mij hadden gezegd dat ik niet meer kon dan VMBO en ik maar met mijn handen moest werken.  

Vanuit de overtuiging dat ieder kind kwaliteiten heeft, ieder kind van nature wil leren en interesse heeft in de wereld om hem heen wil ik zorg dragen voor de generatie van de toekomst. Vanuit vrijheid, vertrouwen en verbinding wil ik kinderen en de ouders laten zien hoe het óók kan. De tijd is nu.  

Dus ja, wie ben ik? Rose, 33 jaar, momenteel werkzaam voor de Gemeente Rotterdam als wijkteammedewerker en hiervoor 4 jaar in het gevangeniswezen gewerkt (hoe ironisch). Rose die vorig jaar samen met Tim een community heeft opgericht voor een Tiny House project in Rotterdam, iemand die kiest voor verbinding en het samen doen, het community leven, iemand die gelooft in de superkrachten van ieder mens en er van overtuigd is dat de ‘nieuwe wereld’ een plek zal vinden in een tijd waarin niks meer vanzelfsprekend is.  

 

Wees welkom, wees jezelf en wees vrij(wijs)!

Liefs, Rose  

bottom of page